PGP gaat lokaal!

Met ingang van 1 januari 2018 is onze gemeente een lokale politieke partij rijker. De PGP ofwel de Progressieve Groene Partij. Deze letters herkent u vast nog van het samenwerkingsverband van PPGV, Groen Links en PvdA. Met drie raadsleden en een wethouder maken zij deel uit van de huidige coalitie in Valkenburg aan de Geul.

Eind 2017 luidde de PGP de noodklok, vers bloed was nodig om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. En dat verse bloed kwam er! Onder andere in de vorm van Pat-Jos Huisman en Hilde Baaij die zich beiden verkiesbaar stellen voor een plek in de gemeenteraad. En gezamenlijk werd besloten met een nieuwe lokale partij mee te doen aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Bij een nieuwe vereniging hoort een nieuw logo, een nieuwe website, een nieuw verkiezingsprogramma, de mogelijkheid om lid van onze partij te worden. Dit alles kunt u op onze site bekijken. Let op: ons nieuwe webadres heeft geen streepje meer: www.pgpvalkenburg.nl.

Maar niet alles is nieuw. Huidige wethouder Remy Meijers voert de lijst aan en fractievoorzitter Corry Fulmer staat op nummer 2. En Hub Aussems kiest ervoor om in het volgende termijn terug te komen als steunfractielid. Ook de PGP kernwaarden sociaal, groen en duurzaam blijven een rode draad vormen door ons verkiezingsprogramma, in onze debatten en in ons gedrag. Het blijven laten horen van dit sociale, groene en duurzame geluid is de reden dat de PGP deze stap tot een nieuwe lokale partij heeft gezet.