Waarom

De Progressieve Groene Partij heeft drie kernwaardes. Sociaal. Groen. Duurzaam. Bij alle activiteiten van onze partij hebben wij deze in ons achterhoofd. Zowel binnen de raadszaal als erbuiten bij onze lokale activiteiten.

Klaas Spoelstra

Secretaris

Wij zijn Sociaal. Iedereen doet mee.

Het maakt niet uit waar je wieg staat. Welke opleiding je hebt gevolgd. Hoeveel geld er op je bankrekening staat. Of je religieus bent. Of je rechts, links of midden stemt. Welke sekse je bent of op wie je verliefd wordt. Of je een beperking hebt. Iedereen moet kunnen deelnemen aan onze samenleving. Iedereen doet mee.

Valkenburg aan de Geul zien wij als een gemeenschap waar iedereen graag woont. Om dat mogelijk te maken en te houden, vinden wij het van groot belang dat alle inwoners hieraan bijdragen. Dat kan klein, begroet bijvoorbeeld de mensen die je op straat tegenkomt. Dat kan heel groot, denk aan al het vrijwilligerswerk voor verenigingen en evenementen die talloze inwoners verrichten. De gemeente moet dit waar mogelijk blijven ondersteunen. 

Wij zijn Groen. Geniet van onze omgeving. 

Wij hebben als inwoners van Valkenburg aan de Geul het geluk om op één van de fraaiste plekken van Nederland te wonen. Waar vind je de combinatie van heuvel, dal, rivier, bos en mergelgrot? Er broeden bijzondere dieren zoals het vliegend hert, dassen en hazelwormen. Kortom, een gemeente in een vijfsterrenlandschap. 

Dit landschap is ook belangrijk voor de belangrijkste economische motor van onze gemeente, het toerisme. Het trekt bezoekers aan uit heel Nederland en daarbuiten. Met de natuur wordt niet altijd zorgvuldig omgesprongen. De PGP maakt zich sterk voor behoud en bescherming van groen. Inwoners en toeristen moeten hiervan kunnen blijven genieten. 

Wij zijn duurzaam. Zorg nu voor onze toekomst.

Wij zijn duurzaam. Zorg nu voor onze toekomst. Onze wereld is in verandering. Onze omgang met de aarde en haar grondstoffen heeft grote impact. Ook voor onze kinderen en kleinkinderen en de generaties die erna komen. Voor hen willen wij onze aarde leefbaar en betaalbaar houden, ook heel dichtbij in Valkenburg aan de Geul. 

Natuurlijk overstijgt dit onderwerp de gemeentegrenzen, maar dat sluit actief handelen en eigen verantwoordelijkheid niet uit. Het Akkoord van Parijs en het Energietransitie Plan dwingen onze gemeente in 2050 energieneutraal te zijn. Daarom willen we stap voor stap fossiele energie in onze gemeente terugdringen, bijvoorbeeld met woningisolatie, duurzame energie en gasloze woningen. Op de lange termijn levert dit ook meer op voor de portemonnee. Naast de energietransitie streven wij dan ook naar een circulaire economie: alles wat geproduceerd wordt moet uiteindelijk kunnen worden hergebruikt. 

Vraag of opmerking?

Meer weten over de Progressieve Groene Partij? Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons weten!

Word lid!

Wil jij de Progressieve Groene Partij steunen als lid. Voor tien euro per jaar praat en beslis je mee!