Progressieve Groene Partij
Valkenburg aan de Geul

Hilde Baaij (raadslid SD)

Raadslid PGP, commissie SD

Kerkplein 13
Schin op Geul


0614492852
Mail naar Hilde Baaij (raadslid SD)

Ik ga voor:

  • Gelijke kansen voor iedereen in een groene vriendelijke leefomgeving.
  • Voldoende middelen voor het behoud en versterken van de sociale samenhang in de kernen van Valkenburg aan de Geul.
  • Behoud van kwalitatief openbaar vervoer.

Wie ben ik?

Sinds de zomer van 2016 woon ik in een bijzonder pand tegenover de kerk in Schin op Geul. Samen met mijn man Raoul en kinderen Midas (2012), Leander (2012) en Vita (2015). Wij hebben bewust gekozen voor het groene, rustige en persoonlijke leefklimaat in Zuid-Limburg.

Een gemeenschap waar vrijheid is om te kiezen hoe je je leven wilt invullen.

Ik ben geboren in het Zeeuwse dorp Tholen, heb Cultureel Maatschappelijke Vorming gestudeerd in Utrecht en heb 14 jaar in Amsterdam gewoond en gewerkt. Vanaf mijn 14e ben ik maatschappelijk actief. Bijvoorbeeld als lid van een lokale Amnesty groep, vrijwilliger bij de voedselbank en educatief theaterspeler op middelbare scholen. Dit zie je ook terug in mijn banen als projectmedewerker bij Amnesty Nederland en ondersteuner cliëntenraden in Amsterdamse verpleeghuizen.

Ik was betrokken bij het ouderinitiatief Vrijeschool Heuvelland en ben lid van de medezeggenschapsraad OBS Broekhem waar mijn kinderen onderwijs genieten sinds de sluiting van de basisschool in Schin op Geul. In het najaar van 2017 ben ik benaderd voor de PGP en sindsdien ben ik commissielid SOB voor de PGP en heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Wat wil ik?

Ik zie Valkenburg aan de Geul als een mooie groene gemeente waar het fijn opgroeien en ouder worden is. Een gemeente waar het niet uitmaakt waar je vandaan komt, hoeveel geld er in je portemonnee zit of hoe je eruit ziet. Een plek waar ruimte is voor verscheidenheid en saamhorigheid. Een gemeenschap waar vrijheid is om te kiezen hoe je je leven wilt invullen. Waar mensen elkaar helpen waar dat nodig is. En een Valkenburg aan de Geul met veel groen om van te genieten.

Wist je dat?

In mijn vrije tijd wandel ik graag in de groene heuvels en langs de Geul waarbij Däölkesberg mijn favoriete uitkijkpunt is. Ik beheer een Facebookgroep voor tweedehands kleding van een duurzaam kledingmerk. Mensenrechten en in het bijzonder de zogenaamde LGBTI-rechten hebben een speciaal plekje in mijn hart.


De website van PGP Valkenburg aan de Geul is gebouwd door vrijwilligers, met behulp van openbare software. De informatie op deze site mag vrij gedeeld worden volgens een Creative Commons licentie.

Volg PGP op:

PGP, copyright 2018. | [popup_trigger id=”1232″ tag=”span”]Privacy statement[/popup_trigger] | ANBI Status