Progressieve Groene Partij
Valkenburg aan de Geul

Pat-Jos Huisman (raadslid SOB)

Raadslid

Vinkenweg 25
ViltMail naar Pat-Jos Huisman (raadslid SOB)

Ik ga voor:

  • Zorgen dat burgerparticipatie gestimuleerd wordt en de erkenning krijgt die ze verdient.
  • Duidelijke informatieverschaffing over gemeentelijke besluitvorming zodat iedereen weet wat er speelt.
  • Verduurzamen van de gemeente op het vlak van energie, afval en natuur.

Wie ben ik?

Ik woon al 25 jaar in gemeente Valkenburg aan de Geul, waarvan 10 jaar in Vilt. Samen met mijn man Matthijs heb ik twee kinderen; Hiddo (2011) en Jinte (2015).

Het mooie van het Kernoverleg van Vilt is dat ik, als inwoner, invloed heb op mijn directe leefomgeving.

Ook al ben ik niet geboren in Valkenburg, het is mijn thuisstad. Zo heb ik, zoals veel jongeren in Valkenburg, bijbaantjes gehad in de toerismesector. Ik ben begonnen als gids bij het grottenaquarium van Franjo, heb in de afwaskeuken van restaurant de Kei gestaan en heb rondleidingen gegeven in de Gemeentegrot.

Ik heb milieu-natuurwetenschappen gestudeerd aan de Open Universiteit van Heerlen en ben sinds 2 jaar actief in het Kernoverleg van Vilt. Het mooie van het Kernoverleg van Vilt is dat ik, als inwoner, invloed heb op mijn directe leefomgeving. Daar heb ik ook onderwerpen van mijn studie in de praktijk kunnen brengen zoals burgerparticipatie en milieubeleid. Zo heb ik samen met de kinderen van basisschool Vilt en burgemeester Eurlings het bijenhotel bij de belevingsboomgaard mogen openen!

Wat wil ik?

Mijn passie ligt in de natuur en ik blijf dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik ga bijvoorbeeld graag naar bijeenkomsten zoals het bijensymposium en de klankbordgroep van natuurmonumenten. Maar oude kennis is net zoveel, en soms nog wel meer, waard! Zo weten mensen die al lang op dezelfde plek wonen veel meer over hun woonomgeving dan beleidsmakers ooit kunnen weten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als iedereen elkaar helpt, we heel ver kunnen komen. Ver in het creƫren van een leefomgeving die voor iedereen wat te bieden heeft en ver in het verduurzamen van de wereld.

Wist je dat?

Ik heb een eigen bedrijf gehad in het maken van websites en ben creatief. Als je in de omgeving van Vilt wandelt, kun je door mij ontworpen informatieborden tegenkomen!


De website van PGP Valkenburg aan de Geul is gebouwd door vrijwilligers, met behulp van openbare software. De informatie op deze site mag vrij gedeeld worden volgens een Creative Commons licentie.

Volg PGP op:

PGP, copyright 2018. | [popup_trigger id=”1232″ tag=”span”]Privacy statement[/popup_trigger] | ANBI Status