Wie

Huidige fractie en steunfractie

Op 14, 15 en 16 maart 2022 heeft de Progressieve Groene Partij meegedaan met de gemeenteraadsverkiezingen. Met 1477 stemmen wonnen wij ten opzichte van 2018 met een groei van 4%. Hiermee werden wij de derde partij van Valkenburg aan de Geul en kregen wij 3 volle zetels.

Op 29 maart 2022 is afscheid genomen van de oude gemeenteraad en een dag later op 30 maart 2022 is de nieuwe raad geïnstalleerd. Namens de PGP zijn Hilde Baaij, Corry Fulmer en Pat-Jos Huisman geïnstalleerd als raadslid. 

De coalitie is gevormd door AB (5 zetels), VSP (3 zetels) en VVD (2 zetels + 1 restzetel). Hun 4 wethouders zijn geïnstalleerd op 23 mei 2022. Het CDA (2 zetels + 1 restzetel) zit net als PGP in de oppositie.

Corry Fulmer

Raadslid en fractievoorzitter

Hilde Baaij

Raadslid en vice fractievoorzitter

Pat-Jos Huisman

Raadslid

De raadsfractie zal ondersteund worden door maximaal negen commissieleden ook wel burgerleden genoemd. Onze huidige burgerleden: Harm Kornegoor (Sociaal Domein), Janneke van der Linden (Sociaal Domein), Marlieke Baggermans (Fysiek Domein), Brigitte Stolk (Economisch Domein) en Klaas Spoelstra (AZM). De steunfractie is verder aangevuld met Hanneke Baars (steunfractievoorzitter), Frans Janssen, Jeanine Pluijmaekers, Remy Meijers, Denise Roggeband – de Neef, Ger Ruyter, Ruud Engels en Zeppe Roijakkers.

Janneke vd Linden

Burgerlid SD

Harm Kornegoor

Burgerlid SD

Marlieke Baggermans

Burgerlid FD

Brigitte Stolk

Burgerlid ED

Klaas Spoelstra

Burgerlid AZM

Hanneke Baars

Voorzitter Steunfractie

Ruud Engels

Steunfractie

Jeanine Pluijmaekers

Steunfractie

Zeppe Roijakkers

Steunfractie

Denise Roggeband

Steunfractie

Ger Ruyter

Steunfractie

Bestuur

Ons bestuur bestaat momenteel uit Remy Meijers (voorzitter), Klaas Spoelstra (secretaris), Machtelt Verheij (penningmeester), Jeanine Pluijmaekers en Ruud Engels. Machtelt Verheij volgde per 23 maart 2024 Hub Aussems op als penningmeester. 

Remy Meijers

Klaas Spoelstra

Machtelt Verheij

Jeanine Pluijmaekers

Ruud Engels

Geschiedenis

Op 1 januari 2018 werd de lokale politieke partij Progressieve Groene Partij opgericht.  Afgekort PGP. Tot in 2017 was de PGP een samenwerkingsverband van PPGV, Groen Links en PvdA. Vanaf 2018 is de binding met deze drie partijen opgeheven. Wie zich bij de PGP wilt aansluiten, hoeft dus geen lid te zijn van een van de drie genoemde partijen.

Word lid!

Kandidatenlijsten verkiezingen

Klik voor de Kandidatenlijst 2022.

Klik voor de Kandidatenlijst 2018.