Gemeenteraadsverkiezingen 2022

KIEZERS BEDANKT!!!

Op 14, 15 en 16 maart stemde Valkenburg aan de Geul voor een nieuwe gemeenteraad. De stemmen zijn geteld en op woensdagavond werd de voorlopige uitslag bekend gemaakt. Op maandag 21 maart is deze uitslag definitief bekend gemaakt.

De PGP is de derde partij geworden met 4% meer van de uitgebrachte stemmen dan in 2018. Hoera!

Wij zijn heel blij met elke stem voor een sociaal groen en duurzaam Valkenburg aan de Geul. Bij deze dus: bedankt !

In de zetelverdeling lijkt weinig verschuiving te komen. Met 5 voor AB en 3 voor alle andere partijen. Dus ook wij komen weer met 3 zetels in de raad .

Nu start het samenstellen van een nieuwe coalitie. AB heeft inmiddels aangegeven de voorkeur te geven aan VSP en VVD. Lees hier onze reactie. 

Waarom een stem op ons?

4 jaar lang maken wij ons sterk voor een nog socialer, groener en duurzamer Valkenburg aan de Geul!

4 jaar lang dragen wij verantwoordelijkheid. Binnen en buiten de raadszaal.

Ik ben trots op onze beweging. Stem sociaal. Stem groen. Stem duurzaam. Kies lijst 4!

Hilde Baaij

Lijsttrekker

kandidaten202216

Onze kandidaten

Wij zijn trots op onze 19 kandidaten. 10 vrouwen en 9 mannen. Van 19 tot 87 jaar. Uit alle kernen en wijken. Van student tot ondernemer. Van ambtenaar tot thuisblijfmoeder. Van gepensioneerd tot huisarts. Met als grote overeenkomst een sociaal en groen hart.

Bekijk hier onze kandidatenlijst.

Ons programma

In ons programma 2022 beschrijven wij vijf thema’s.

  1. Zorg voor elkaar.
  2. Zuinig op natuur.
  3. Samen besturen.
  4. Fijn wonen.
  5. Zorg nu voor de toekomst.

Lees hier ons volledige programma.

Read here our programm in English.

Help ons zichtbaar te zijn!

Wil je onze poster op je raam hangen of een bord in je tuin zetten? We hebben een algemene groene en van een aantal van de kandidaten ook eentje met portret. Stuur een mail naar pgpvalkenburg@gmail.com!

Ruim mee op!

Regelmatig ruimen wij zwerfafval op. Op zaterdagochtend 19 februari hebben wij in 6 kernen tegelijk opgeruimd. Berg en Terblijt, Houthem, Schin op Geul, Sibbe, Valkenburg en Vilt.

Lees en bekijk ons verslag op onze nieuwspagina!

Bijenspeurtocht!

In het centrum van Valkenburg waren op 6 maart 10 bijen verstopt. Samen vormden zij het woord Bijenhotel. Elk kind dat de juiste oplossing wist, kreeg een zakje bloemzaad en een kleurplaat. Deze kleurplaat is getekend door Denise Roggeband – De Neef, onze nummer 13 op de lijst. Ook inkleuren? Download hier de kleurplaat!

Vind een blije steen!

In onze mooie gemeente Valkenburg aan de Geul zijn vanaf nu zelfbeschilderde blije stenen van de PGP te vinden. Vind jij een mooie steen van ons? Post deze dan met vindplaats op onze Facebook pagina of stuur een mailDe eerste 19 vinders krijgen namens onze 19 kandidaten op de lijsten leuke verrassing!

Tussen 25 februari en 13 maart in heel Valkenburg aan de Geul.