PGP’s sprokkelestafette

door | feb 19, 2022 | Nieuws

Vandaag ruimde de Progressieve Groene Partij in maar liefst 6 kernen tegelijk op! Met meer dan 50 vrijwilligers in alle leeftijden. In Berg, Houthem, Schin op Geul, Sibbe, Valkenberg en Vilt. Met achteraf een bedankje in de vorm van een kaartje met lekker thee van Bee Happy, zelfgebakken bijenkoekjes door Bakker Edo, honingsnoepjes en een heuse PGP kleurplaat. Bedankt iedereen! Valkenburg aan de Geul is weer een stukje schoner. 

Hieronder per kern een fotoverslag. Je kunt met pijltjes door de foto’ s bladeren.

In Berg waren vier mensen aan het sprokkelen waaronder onze voorzitter Klaas Spoelstra. De raarste vondst was een opblaasbare poef en een wieldop van een Fiat. Met dit weer was sprokkelen geen straf!

In Schin op Geul waren 8 volwassenen en 9 kinderen op pad, waaronder onze lijsttrekker Hilde Baaij. In drie groepen doorkruisten zij de kern. En na afloop dronken ze wat bij ‘t Geboew. De raarste vondst was de hals van een gitaar. Verder vooral veel sigarettenpeuken en plastic verpakkingen.

Sibbe was eigenlijk best schoon zei kandidaat raadslid Marlieke Baggermans. Samen met 5 volwassenen en 5 kinderen sprokkelde zij 5,8 kilo afval bij elkaar. Raarste vondst een begraven glazen fles vol klei.

Ook in Houthem was een groep aan het sprokkelen onder leiding van raadslid Corry Fulmer.  In de stralende zon raapten zij veel plastic op en hier en daar kwamen ze ook heel vieze dingen tegen. En na afloop werd er nog lang nagepraat.

In Valkenburg sprokkelden 5 volwassenen en 2 kinderen. Waaronder wethouder Remy Meijers en kandidaat raadslid Ruud Engels. Geen heel opvallende dingen opgeraapt. Vooral heel veel sigarettenpeuken. Een paar 1000! Zij wandelen van de start bij Bakker Edo naar de finish bij hotel Lela.

In Vilt vond raadslid Pat-Jos Huisman met haar groep van 4 volwassenen en 2 kinderen heel veel zooi. Niet iets heel geks. Al zijn 10 mondkapjes er natuurlijk 10 te veel. Het ergste was allerlei afval bij de paardjes in de wei. Dat is natuurlijk heel gevaarlijk. 

Ook eens zin om te sprokkelen? In Valkenburg aan de Geul zijn verschillende sprokkelpunten waar je spullen kunt lenen. Zie www.valkenburgsprokkelt.nl . Of ga met de Progressieve Groene Partij op stap. Houdt dan onze agenda in de gaten of stuur ons een bericht.

Meer nieuws