Reactie PGP op nieuwe coalitie 

door | mrt 24, 2022 | Nieuws

De Progressieve Groene Partij heeft vandaag onderstaande reactie als persbericht uitgestuurd.

Op woensdag 23 maart is bekend geworden dat grootste partij AB kiest voor samenwerking met VSP en VVD. Hierdoor komen wij als PGP in de oppositie terecht, samen met het CDA. 

Voor ons gevoel waren wij in deze eerste ronde geen kanshebber om mee te doen met een nieuwe coalitie onder leiding van AB. 

Hilde Baaij: “Onze belangrijkste wensen op het gebied van betere burgerparticipatie en een groener en duurzamer beleid werden niet gedeeld. Wij betreuren het dat ons progressieve geluid – dat Valkenburg aan de Geul volgens ons juist nodig heeft na de coronapandemie en watersnood van afgelopen zomer – niet gehoord zal worden in het college.”

En dat was ook de wens van de 1477 kiezers, waarmee de Progressieve Groene Partij na VSP de grootste winnaar werd en de derde partij van Valkenburg aan de Geul is geworden.

Ons rest op dit moment niets anders dan de nieuwe coalitie, de burgemeester, gemeentesecretaris en het ambtelijk apparaat veel succes te wensen met de bestuurlijke opgave die voor hen ligt. 

De Progressieve Groene Partij zal net als de afgelopen raadsperiode haar opbouwende en kritische geluid laten klinken. Hard op de inhoud, vriendelijk op de mens. Goede plannen zullen wij steunen. Daarnaast zullen wij zelf met voorstellen komen naar de gemeenteraad om te komen tot een socialer, groener en duurzamer Valkenburg aan de Geul.

Meer nieuws