Hub en Mieke Aussems ontvangen de Vredesprijs 2020

Donderdagavond 17 september werd de jaarlijkse Vredesdienst gehouden in de Nicolaas en Barbarakerk in Valkenburg. Aansluitend werd de Vredesprijs uitgedeeld. 

Aan Nelly Kuijs, tevens PGP bestuurslid, de eer om de laudatio uit te spreken. Ofwel te onthullen wie deze prijs dit jaar ontvangt en waarom. Lees hier de tekst.

Vanwege de coronamaatregelen was er plek voor een beperkt aantal genodigden. Dat zowel PGP wethouder Remy Meijers als raadsleden Pat-Jos Huisman en Hilde Baaij aanwezig waren, liet geen belletje rinkelen bij Hub Aussems, voormalig PGP raadslid en nu burgerlid commissie Sociaal Domein. En toch was de prijs dit jaar toegekend aan hem en zijn vrouw. Vanwege hun jarenlange inzet voor vrede, lokaal en internationaal.

Treffend was dat Mieke niet aanwezig was om de prijs in ontvangst te nemen. Zij was namelijk aanwezig in het taalcafé, omdat er te weinig vrijwilligers waren die avond.

PGP is bijzonder trots op Hub en Mieke. Twee inspirerende mensen, met hun hart op de juiste plek, die altijd klaar staan voor hun medemens. Verdiende winnaars.