Zondag 22 mei 14.00 uur Stop Tihange demonstratie

Zestig gemeenten uit de Euregio sloten zich al aan bij het initiatief van Aken om juridische stappen te ondernemen om de kerncentrale Tihange te sluiten. Waaronder Valkenburg aan de Geul.

Er is besloten om de groep indieners van de dagvaarding te beperken tot drie: de Städteregion Aachen, de gemeente Maastricht en een nog nader te bepalen Luxemburgse gemeente. Dit om procedurele fouten te voorkomen.

De ondersteuners van het initiatief vragen ook aan de Europese Commissie om een onderzoek naar de veiligheidsaspecten van Tihange te doen. En om het handelen rond Tihange aan de regels van het Europese informatierecht betreffende kernenergie te toetsen. Ze doen dit in mei.

Zondag 22 mei wordt in Maastricht gedemonstreerd tegen de Belgische kerncentrales, Tihange en Doel. De demonstratie wordt gesteund door alle Maastrichtse politieke partijen (Seniorenpartij, CDA, D66, SP, PvdA, GroenLinks, PVM, VVD, MV en LPM), Limburgse, Duitse en Belgische milieuorganisaties en WISE Nederland. De demonstratie start om 14.00 uur op Plein 1992.