Zomerreces gemeenteraad 2019

Met het ingaan van het zomerreces zet de PGP ook haar online communicatie even op een laag pitje. Daarom deze terugblik en vakantiegroet 🍀.

Afgelopen jaar bouwden wij met onze steunfractie verder aan onze jonge politieke beweging Progressieve Groene Partij.

De drie raadsleden Corry, Pat-Jos en Hilde zochten naar een nieuw evenwicht. Onze commissieleden Hub, Dinant, Colette, Klaas en Ruud namen actief deel, Jeanine gaf halverwege het stokje over aan Doeke. En in de steunfractie discussiëren Paul, Jeanine en Ruud C stevig mee. Het bestuur bestaande uit Dinant, Ruud E, Ruud C, Hub en Nelly kreeg meer vorm. En we namen helaas afscheid van Tjaart, onze steunfractievoorzitter.

We hesen een regenboogvlag, we prikten vuil, we plantten bloemetjes bij Sevagram en stemden voor geen rommel de lucht in. We vierden een pot met geld voor zwemdiploma’s en drongen aan op onderzoek naar armoede, na de zomer de resultaten hiervan. Met wethouder Remy kwam er een duurzaamheidbeleid en – programma en we stelden vragen over duurzaamheid en vergroening. En afgelopen week nog zijn we dankzij onze ploggende wethouder en tal van opruimactiviteiten door verschillende personen en groepen focusgemeente van Nederland Schoon geworden.

Er ligt nog een boel werk voor ons. Zoals de benodigde bezuinigingen die op de laatste raadsvergadering van 1 juli al langskwamen. Welke keuzes kunnen we maken die onze inwoners het minst raken en waarbij de sterkste schouders het meeste dragen. Maar ook blijven we zoeken naar opties om Valkenburg aan de Geul nog socialer, groener en duurzamer te maken. Na de zomer kunt u weer op ons rekenen!

Rest ons iedereen een fijne zomer te wensen 💚❤️💚!