Zomer 2021

Beste inwoners en ondernemers van Valkenburg aan de Geul,

Maandag 12 juli jl. vond de laatste raadsvergadering voor het zomerreces plaats. De dag erna stroomde ‘s avonds al water in een deel van Schin op Geul en Walem. Door zware regenval stroomde water over de weg en een waterbekken brak. De gemeente en de brandweer schoten meteen te hulp. Ook de burgemeester bezocht diezelfde avond nog het getroffen gebied. Woensdagmiddag liep de Geul over in Schin op Geul en daarna in Valkenburg en in Houthem. De kracht van het water bleek onbeschrijflijk. Het aantal gedupeerde inwoners en ondernemers is hoog. Angst, radeloosheid, onmacht, verdriet. Vanaf deze plek willen wij iedereen die getroffen is heel veel sterkte wensen. Nu en in de tijd die nog voor ons ligt.

Van alle kanten is hulp gekomen. De saamhorigheid is groot. Het heuvelland is tot rampgebied verklaard. Dit betekent dat voor schade die niet door verzekeraars vergoed wordt, de overheid te hulp schiet. Alle actuele informatie vindt u op een speciale pagina op de website van de gemeente. Naast het gewone telefoonnummer 14 043 is er ook een apart mailadres geopend: wateroverlast@valkenburg.nl .

De gemeenteraad start na de zomervakantie weer op, maar mocht u contact met ons willen opnemen dan kan dat natuurlijk altijd. Via info@pgpvalkenburg.nl of via onze fractieleden.

Met sociale, groene en duurzame groet,
PGP Valkenburg aan de Geul