Hilde Baaij

Ik ga voor:

 • Gelijke kansen voor iedereen.
 • Bescherming van onze groene omgeving.
 • Voldoende middelen voor het behoud en versterken van de sociale samenhang in alle kernen van Valkenburg aan de Geul.
 • Vooruitkijken en rekening houden met hoe wij de wereld achterlaten voor onze kinderen en daarna.

   Raadslid en fractievoorzitter

   Mijn naam is Hilde Baaij. Samen met mijn man Raoul Boers, onze tweeling Midas en Leander (2012) en jongste Vita (2015) woon ik sinds 2016 tegenover de kerk in Schin op Geul. Raoul is hier geboren en getogen. Dus toen wij besloten de randstad te verruilen voor een rustigere en groenere omgeving, was de keuze voor Zuid Limburg snel gemaakt. Ik vind het prachtig hier. Als Zeeuws meisje ben ik ook opgegroeid in een landelijke omgeving met veel natuurschoon. Ik hou van wandelen, in de tuin bezig zijn en van bordspellen spelen met ons gezin.

   Ik geloof in een samenleving waar plaats is voor iedereen. Ongeacht waar je geboren bent, wat je gelooft of hoeveel geld je verdient. Iedereen verdient gelijke kansen en een gelijke behandeling. kinderen in het bijzonder. Wanneer mensen niet zelf mee kunnen komen, dan moeten wij ze als samenleving een handje helpen. Niemand valt buiten de boot. Daarnaast vind ik dat we zuiniger moeten omspringen met de natuur en de dieren die daarin leven. Solidair met mens en dier.

   Na mijn hbo opleiding heb ik gewerkt bij Amnesty International. Een organisatie die opkomt voor mensenrechten. Ik gaf gastlessen aan studenten en organiseerde evenementen door het hele land. Ook heb ik de medezeggenschap van bewoners in verpleeghuizen In Amsterdam georganiseerd. Mensen een stem geven, loopt als een rode draad door mijn leven. Sinds maart 2018 ben ik raadslid voor de Progressieve Groene Partij. Ik voer vooral het woord over onderwerpen als armoede, eenzaamheid, onderwijs en sport. Daarnaast neem ik een flink deel van onze communicatie voor mijn rekening, de website en social media. 

   Buiten de raadszaal ben ik actief bij groene projecten zoals de Blindentuin van Esther Crombag in Berg, pluktuin De Groene Bloem en het voedselbos naast de basisschool in Sibbe. En natuurlijk in mijn eigen inheemse postzegelbos het Imbos. Samen met mijn gezin maak ik deel uit van Valkenburg Sprokkelt. Wij ruimen graag troep op in de natuur. En ook bij sociale projecten ben ik te vinden. Zoals wakes en inzamelacties voor vluchtelingen, een helpende hand en een luisterend oor bieden na de watersnood of als hulpouder op OBS Broekhem waar onze kinderen heen gaan sinds de basisschool in Schin op Geul gesloten is. 

   Samen met onze fractie wil ik Valkenburg aan de Geul socialer, groener en duurzamer maken. In november 2021 koos de Algemene Ledenvergadering mij als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Ik hoop dat de inwoners van Valkenburg aan de Geul zien dat onze partij meer dan woorden is. Wij proberen echt de wereld en daarmee ook onze gemeente een stukje beter te maken voor iedereen. 

    Volg mij op social media of bekijk één van mijn filmpjes