Wandeling voor inwoners door Valkenburg – Oost

door | nov 29, 2023 | Achtergrondartikel, Nieuws

Dinsdag 28 november vond er vanuit Kasteel Oost een informatieavond plaats om de gebiedsvisie Valkenburg-Oost toe te lichten. Burgerlid Marlieke Baggermans heeft hier aan deelgenomen en deelt haar ervaring.

Tip: Donderdag 30 november, 19.00 uur, is er nog een informatieavond met wandeling georganiseerd vanuit Kasteel-Oost.

Aanmelden kan via: visie-oost@valkenburg.nl

De gebiedsvisie Valkenburg-Oost bestaat uit 25 ambities die tot stand zijn gekomen door en voor onze inwoners. Dear Hunter is geruime tijd met bewoners, stakeholders en toeristen in gesprek gegaan, heeft informatie opgehaald en onderzoek gedaan. Wij zijn erg tevreden over dit participatieproject.

Na een korte inleiding kon je aansluiten bij 1 van de 2 wandelingen door Valkenburg-Oost. 

Leden van de kopgroep, die elke maand samenkomen om kennis en visie te delen, lichtten vervolgens de ambities toe. 

Als inwoner was er ook de mogelijkheid om input te geven en je ideeën te delen. Deze werden vervolgens opgeschreven door Dear Hunter zodat deze mee worden genomen in het vervolgproces. 

Het werd al gauw duidelijk dat de ene ambitie op korte termijn te realiseren is en de andere ambitie op lange termijn. De visie met al zijn ambities is duidelijk uitgetekend in een kaart waar tijdlijnen aan zijn gekoppeld. 

Klik hier voor de kaart met ambities voor Valkenburg-Oost 

We staan echter voor de uitdaging van het water dat geen rekening houdt met de mooie plannen die zijn gebundeld. Sommige visies en ambities moeten hierdoor worden herzien. 

Klik hier voor meer informatie over visie Valkenburg-Oost. 

 

Meer nieuws