Veilig van Broekhem Noord naar de basisschool aan de Plenkert!

Dinsdag 21 april wordt het raadsvoorstel voor een veilige schoolroute van Broekhem Noord naar De Plenkert besproken in de commissievergadering van de Gemeenteraad.

Vanaf schooljaar 2016-17 zal de huidige basisschool Sint Joseph geïntegreerd zijn in basisschool de Plenkert. Dit betekent voor de kinderen uit Broekhem-Noord een langere route naar school, met her en der op het moment nog tamelijk gevaarlijke punten.

Om tegen de tijd dat het zo ver is die knelpunten opgelost te hebben ligt er nu al het voorstel om de meest logische fiets- en wandelroute vanuit Broekhem-Noord stevig aan te pakken.

Deze route start op de Parallelweg, en gaat via de spoorwegovergang en het kruispunt Spoorlaan-Cremerstraat naar de Spoorlaan en Sittarderweg. Daarna kruist ze de Broekhemse weg en loopt verder via de Prinses Margrietlaan, om bij het parkeerterrein en het Odapark af te buigen naar de basisschool.

De PGP is een warm voorstander van het voorstel van het college, maar zal tijdens de aanstaande de commissievergadering wel nog met enkele extra punten komen om het geheel zo veilig, kindvriendelijk en duurzaam mogelijk te maken.

Het totale plan van de gemeente voor de schoolroutes is te vinden op internet via de link naar de agenda, bij punt 8.