Valkenburg aan de Geul ruimt op met World Cleanup Day

Zaterdag 19 september organiseerde Valkenburg Sprokkelt in het kader van World Cleanup Day en Schone Maas een opruimactie langs de Geul in Valkenburg aan de Geul. Vanaf Chalet Tivoli vertrokken de groepen via twee routes. De ene via ‘t Koetshoes en de andere via Bakker Edo. Omdat het aantal aanmeldingen zo groot was, besloot men een derde vertrekpunt vanaf het Ljubljanaplein in Schin op Geul te laten vertrekken.  Allen met het eindpunt Hotel het Valkennest in Oud Valkenburg. 

Raadslid Hilde liep met zoon Midas vanaf het Ljubljanaplein in Schin op Geul langs de Geul via de drie Beeldjes naar sprokkelpunt Het Valkennest. Onderweg kwam wethouder Remy volle zakken ophalen. Bij het Valkennest bouwden kinderen creatief met het afval. En dit alles in een heerlijk zonnetje. Vreemdste vondsten van Hilde en Midas: half pakje sigaretten, zonnebril, tas, astma inhalator, twee mondkapjes achter een boom.

Stef Grit maakte onderstaande reportage waarin wethouder Remy Meijers de actie toelicht.

En een aantal foto’s, geschoten door Remy Meijers, Hilde Baaij en de professionele fotograaf Johannes Timmermans. De foto’s aanklikken voor vergroting.