PGP: Samenwerking tussen PPGV, GroenLinks en PvdA

PGP doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen
Samenwerking tussen PPGV, GroenLinks en PvdA

Persbericht, 2 december 2013,

De politieke partijen PPGV, GroenLinks afdeling Maastricht-Heuvelland en PvdA afdeling Valkenburg aan de Geul bundelen hun krachten in een nieuw samenwerkingsverband: PGP.

Deze samenwerking moet leiden tot een sterk front op links. De drie partijen doen met een gezamenlijke lijst onder de naam ‘PPGV/GroenLinks/PvdA’ (afgekort als ‘PGP’) mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Na de verkiezingen vormen ze ook één fractie ‘PPGV/GroenLinks/PvdA’.

Met deze nieuwe lijst van samenwerkende progressieve en sociale partijen valt er in de gemeente Valkenburg a/d Geul weer echt wat te kiezen.

De drie genoemde partijen zijn al langere tijd zeer ambitieus bezig met de gemeentepolitiek in Valkenburg a/d Geul. Ze beseffen dat deze ambities als samenwerkingsverband beter te realiseren zijn. Door hun krachten te bundelen staan er op verkiesbare plaatsen actieve en ervaren raadsleden. Remy Meijers, de huidige wethouder van Financiën en Zelfsturing zal de lijst aanvoeren, gevolgd door Corry Fulmer en Hub Aussems. Op de vierde plaats staat Sjaan Savelsbergh, gevolgd door oud-wethouder Jan Hendrikx. GroenLinks vult de lijst vervolgens aan met Margot Wingen, oud raadslid in Alkmaar.

De ambities van de ‘PGP’, staan in het concept-verkiezingsprogramma, dat binnenkort hier beschikbaar komt. Het belangrijkste uitgangspunt is:

De PGP wil voor alle inwoners van Valkenburg a/d Geul een Sociale, Veilige, Leefbare, Duurzame en Betrokken gemeente.

Binnen deze thema’s leest u straks verrassende en inspirerende programmapunten, die de PGP in de komende raadsperiode wil realiseren.