PGP prikt zwerfvuil in Berg

Vandaag, zaterdag 16 februari, met de heerlijk positieve vibe van de PGP Valkenburg zwerfafval opgeruimd in een deel van Berg opgeruimd, en het daarmee een beetje schoner achter gelaten dan we het aantroffen.

Bij de start werden we verwelkomd door voorzitter Huub Indebraekt van het Kernoverleg Berg en Terblijt, na afloop mochten 2 van de jongsten, Hiddo en Nick, nog even aanschuiven bij Falcon Radio 94.3 FM om hun vondsten en motivatie toe te lichten, terwijl rest voldaan verpoosde bij PGP burgerlid Klaas Spoelstra in de huiskamer.

En tussendoor vonden we van alles en hadden we goede gesprekken met buurtbewoners en (sommigen van ons) een kopje koffie bij Opel Bergsteijn.

Wat opviel bij het oprapen:
? De oude waterput bij Eetcafé ‘t Vöske wordt door sommigen nu al beschouwd als glasbak (even geduld wie het betreft, de glasbakken komen binnenkort)
?De tuintjes tegenover de Plus hebben helaas veel last van mensen die ‘gewoon’ de wikkels e.d. van producten die ze net in de winkel gekocht hebben op de grond laten vallen
? Het aantal sigarettenpeuken is indrukwekkend
? Langs De Rijksweg lag (uiteraard) het meest, waaronder een deel van een carrosserie…
? Meest bijzondere vondst, toevallig ook nog door Nick die voor de eerste keer meehielp, was een oude stratenmakershamer, wel heel toevallig op de hoek van de Valkenburgerstraat…
? Tip: Als je hondenpoep in een plastic zakje stopt, gooi dat dan dan weg in een vuilniszak ipv in de struiken.

De oogst was in ieder geval aanzienlijk!
Wil je zelf een keer meedoen, houd de PGP pagina in de gaten, er zullen nog genoeg leuke en zinvolle activiteiten langskomen dit jaar.