Nederland Schoon ruimt op en PGP helpt een handje mee

Zaterdag 20 maart is het nationale opruimdag van Nederland Schoon. Valkenburg aan de Geul is als gemeente aangesloten bij Nederland Schoon. Het tegengaan van zwerfafval is hierbij een groot aandachtspunt, want zwerfafval nodigt uit tot nog meer zwerfafval. Idealiter zou iedereen zijn eigen troep opruimen, maar zolang dat niet het geval is, zullen er vrijwilligers nodig zijn om hierbij te helpen. 

In Valkenburg is er een groep individuele afvalrapers actief die zich verzameld hebben in Valkenburg Sprokkelt. En op diverse plekken zijn zogenaamde sprokkelpunten actief. Lokale ondernemers waar materialen zoals afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszakken te leen zijn. En vandaag was er op veel plekken ook nog een verrassing voor de deelnemers na afloop.

De PGP was vanaf drie sprokkelpunten actief vandaag. Geen straf met dit mooie weer. Al merkte één van de kinderen op dat zij dit eigenlijk niet op hun vrije dag zouden hoeven te doen als iedereen gewoon zelf zijn troep opruimt. En gelijk heeft hij.

Vanaf Chalet Tivoli liep onze wethouder Remy Meijers met één van de vaste enthousiastelingen Gerrie rond de Valkenier, Leeuwterrein en Polfermolen.

Vanaf Bridge & Bakker Edo vertrokken kleine groepjes met enkele bestuursleden, burgerleden en raadslid met kinderen.

En het derde vertrekpunt was de nieuwe sprokkellocatie bij Bungalowpark Schin op Geul. Hier haalden raadslid Hilde met man en drie kinderen hun sprokkelspullen op.