Doe mee met de Mensenketen tegen Tihange!

In de laatste raadsvergadering heeft de gemeenteraad zich op initiatief van de PGP unaniem uitgesproken om de publieksacties tegen Tihange te ondersteunen. Het college heeft de opdracht gekregen om actief de inwoners op te roepen om met de actie mee te doen.

Op 25 juni 2017 vindt de Mensenketen tegen Tihange plaats: 90 kilometer aan mensen die hand in hand van Aken via Maastricht en Luik naar Tihange protesteren tegen de kerncentrale van Tihange. Voor de volledige route zijn naar schatting zo’n 60.000 mensen nodig.

De mensenketting wordt gevormd van Aken, via Maastricht en Luik naar Tihange en zet kracht bij om de verouderde kerncentrales, o.a. Tihange 2, te sluiten. Mensen uit 3 landen met verschillende talen protesteren samen, hand-in-hand, voor een gemeenschappelijk doel. Door een menselijke ketting te vormen geven tienduizenden mensen tegelijk een niet te negeren signaal af tegen het nucleaire gevaar waar miljoenen mensen in Europa mee moeten leven.,

Meedoen?
Valkenburg aan de Geul ligt niet in het parcours van de ketting. Via de website www.kettingreactie-tihange.eu kunt U zich als persoon of als groep aanmelden. De inwoners van Valkenburg aan de Geul zijn ingedeeld op het fietspad van de N278 af einde bebouwde kom Cadier en Keer tot ingang Amerikaans kerkhof Margraten. Ook als u niet bent aangemeld, kunt U zich daar op eigen gelegenheid vervoegen. De mensenketen is van 14 – 15 uur.

Posters/flyers zijn nog verkrijgbaar bj de balie in het Gemeentehuis, in de bibliotheek, in de Wereldwinkel Lindenlaan en in de Zwaluwstraat 25 in Vilt.