Lilianne Ploumen over afhandeling watersnood

door | feb 13, 2022 | Nieuws

Zaterdag 12 februari 2022 kwam Lilianne Ploumen Ploumen, fractievoorzitter van de landelijke Partij van de Arbeid (PvdA), persoonlijk polshoogte nemen in Valkenburg aan de Geul. De watersnood is bijna 7 maanden geleden. Maar hoe gaat het nu met die afhandeling? Zowel financieel als praktisch. 

Burgemeester Daan Prevoo, wethouder Remy Meijers en drie leden van Progressieve Groene Partij ofwel PGP spraken met haar tijdens een rondwandeling in het centrum.

Ruud Engels over zijn persoonlijke ervaring als bewoner van de Walravenstraat. Hilde Baaij als één van de initiatiefnemers voor praktische hulp in Schin op Geul waar het water al een dag eerder door de straten en huizen stroomde. En Zeppe Roijakkers als inwoner van Houthem. De drie kernen waar het water zoveel teweeg heeft gebracht.

Er werd ook gesproken over het hoge water van afgelopen week, waardoor veel van onze inwoners weer de slapeloze nachten kregen. Het lijkt al lang geleden, maar de gevolgen zijn nog dagelijks zichtbaar en voelbaar. Het feit dat de hele financiële afhandeling zo moeizaam verloopt helpt niet. De regelingen zijn niet voldoende of werken niet. De ministeries in Den Haag moeten over de brug komen en hun beloftes van afgelopen zomer gaan waarmaken.

Liliane Ploumen heeft toegezegd te helpen om ‘Den Haag’ te doordringen van het feit dat de hulp en financiële tegemoetkoming tekortschiet. Wij willen na Groningen en na de toeslagenaffaire niet het derde kind van de rekening worden!

Een foto impressie.

Meer nieuws