Leden PGP kiezen Remy Meijers als partijvoorzitter 

door | jan 11, 2023 | Nieuws

Gisteravond is Remy Meijers door onze Algemene Ledenvergadering gekozen tot nieuwe voorzitter van de PGP. Met deze verkiezing hebben we een voorzitter met grote ervaring in de lokale politiek. Het voordeel is dat hij daarin nog steeds zijn contacten heeft. Ook heeft hij zijn sporen ruim verdiend in het leiden en organiseren van afdelingen en teams. Dat samen met zijn enthousiasme en energie maakt hem tot een goede verbinder, zowel binnen als buiten de partij. 

Remy is zoals bekend in de periode 2012-2022 wethouder geweest namens de PGP in de opeenvolgende colleges van Valkenburg ad Geul, en heeft zich in aanloop van de verkiezingen niet meer verkiesbaar gesteld. Ook als voorzitter zal hij zich niet actief met de politiek bemoeien, de focus zal liggen op de organisatie en het netwerk van de partij, zowel daarbinnen en daarbuiten.

Ik ben vereerd en verheugd dat ik gevraagd ben om voorzitter van deze mooie partij te worden, en dat de leden daarmee unaniem hebben ingestemd. De partij heeft mij in mijn periode als wethouder altijd zeer goed gesteund, dus ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat ik nu een steentje bijdraag aan het laten functioneren van de enig echt duurzame en progressieve partij in Valkenburg ad Geul.

Remy Meijers, voorzitter PGP

Tijdens de bijeenkomst in Cascade te Vilt werd tevens de jaarrekening 2022 vastgesteld en de begroting 2023 gepresenteerd onder begeleiding van penningmeester Hub Aussems. Tevens werden enkele veranderingen in het Huishoudelijk Reglement goedgekeurd.

Fractievoorzitter Hilde Baaij praatte de aanwezigen bij over het politieke jaar 2022. Over de verkiezingen, de coalitievorming en de politieke doelen die al dan niet gehaald zijn. Ze eindigde met de woorden: “Politiek vraagt om een lange adem. Oppositie voeren vraagt om een nog langere adem. We vieren onze kleine overwinningen. Ook in 2023 voeren we onze constructief kritische politiek”.

De avond werd afgesloten met fijne gesprekken onder het genot van een drankje in de bar.

Meer nieuws