Intentieverklaring plus lintje voor een rode bok

Dinsdagavond laat, vlak voor middernacht, is een intentieverklaring ondertekend tussen AB, VVD en PGP om op korte termijn te komen tot een coalitie-akkoord. Gezien de constructieve en open onderhandelingen zoals die afgelopen week hebben plaatsgevonden is het zeer waarschijnlijk dat dit komende maand zal resulteren in een definitief akkoord. Officieel is de coalitie nog niet rond, dus slagen om de arm blijven nodig, maar alle drie de partijen staan in de stand om snel samen aan de slag te gaan: het akkoord dient alleen wel een stevige grondslag te vormen voor de komende vier jaar, dus dat zal vanwege de vele onderwerpen en zware dossiers nog diverse sessies vergen.

Woensdagavond is ook de oude gemeenteraad afgetreden: dat betekende ook een einde aan een lange en indrukwekkende periode dat Jef Kleijnen in gemeenteraad en -bestuur in Valkenburg actief is geweest. Begonnen in 1998 als raadslid, dit onafgebroken vervuld tot in 2006 toen hij voor vier jaar wethouder werd, om na de verkiezingen in 2010 weer plaats te nemen als raadslid. 12 jaar volksvertegenwoordiger, 4 jaar wethouder, alom geroemd om zijn inzet, dossierkennis en scherpe maar altijd faire tong. Hij werd dan ook terecht door alle politieke coryfeeën geëerd.  Jef en het gerenommeerde CDA-raadslid Marije Verheggen, die na 12 jaar onafgebroken inzet afscheid nam, werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een grote maar terechte eer.
Jef kreeg bovendien, omdat hij niet alleen raadslid, maar ook wethouder is geweest, bij het afscheid een beeld namens de gemeente aangeboden waarvan burgervader met een kwinkslag suggereerde dat het enige gelijkenis zou tonen met Jef.

Wel, als symboliek was het zeker goed gekozen: het betrof namelijk een replica van het kunstwerk dat in het kuurpark staat, de rode bok! Onverzettelijk, recht vooruit, en met de kleur van het hart op de juiste plaats.
Jef, bedankt!