Geslaagde Energiemarkt

door | nov 16, 2022 | Nieuws

Op zondag 13 november organiseerde de PGP een energiemarkt. In de bibliotheek van Valkenburg stonden kramen opgesteld met allerlei informatie over energie besparen en over maatregelen om mensen tegemoet te komen die in problemen zijn geraakt door de hoge energieprijzen.  Zo’n 40 mensen kwamen tussen 14.00 en 17.00 uur langs om hun verhaal kwijt te kunnen en informatie op te halen. 

Een impressie van de markt. 

Blij waren wij met de aanwezigheid van de Woonwijzerwinkel uit Kerkrade. Veel concrete tips werden hier uitgedeeld. Je kunt ze ook bezoeken. Vreemde is dat wij als één van de weinig gemeentes in onze regio niet samenwerken met dit loket. Wij gaan daarover een vraag stellen in de komende raadscommissie.

Een klushoek met concrete doe het zelf tips en de mogelijkheid om klushelp te vragen voor tochtige deuren of om radiatorfolie te plakken. Een infohoek met alle informatie over de energietoeslag, prijsplafond en bijzondere bijstand. Een uitzoektafel met gratis boeken van Suzanne Diederen en Mark Jansen en boeken van de Beckersbieb in Sibbe. Maar ook veel gelegendheid om je verhaal kwijt te kunnen onder het genot van een kopje koffie met verse vlaai van Bakker Edo. En voor de kinderen waren er kleurplaten en werd er voorgelezen in de kinderhoek.

Ben je niet naar onze energiemarkt geweest, maar heb je wel vragen en weet je niet waar je terecht kunt? Mail ons dan op info@pgpvalkenburg.nl en wij denken met je mee. 

Meer nieuws