Gebruik van ons afval

De PGP vindt het belangrijk om aandacht te geven aan onze afvalscheiding. Zondag 5 juni is Wereld Milieu dag. Het thema is dit jaar onze groene long, de bossen. Maar ook hoe we omgaan met ons afval heeft invloed op de lucht die we inademen.

Vanaf 1 januari zet u meer en vaker plastic, blikjes en drankkartons aan de straat. U stopt het in de speciale slappe en gratis PMD-zakken. PMD staat voor Plastic, Metaal en Drankkartons, maar metaal is wel een groot woord voor wat in de zak mag. Hier vindt u nogmaals wat er in de PMD-zak mag: Plastic, Metaal en Drankkartons

De gemeente haalt uw PMD-afval op voor hergebruik. We zijn al jaren gewend dat ons groenafval opnieuw gebruikt wordt, om compost te maken voor de land- en tuinbouw.
Het duurt natuurlijk even voordat iedereen eraan gewend is om vaker aan hergebruik mee te doen. Zoals nu met het plastic, blik en drankkartons.

Het afval dat u in de witte (dure) vuilniszak stopt, wordt verbrand. Hoe minder afval we naar de verbrandingsoven brengen, hoe minder we de lucht vervuilen die we inademen. En ook minder afval, door bijvoorbeeld minder verpakkingen helpt.

Stadsbeheer Maastricht en RD4 scheiden het Valkenburgse afval en zorgen voor hergebruik. Hoog tijd dat er weer eens een Open dag gehouden wordt, om te zien hoe dat gaat! Zie voor plastic-hergebruik Klik!