Einde zomerreces

door | sep 4, 2023 | Nieuws

Afgelopen maandag zijn de basisscholen gestart en inmiddels de middelbare scholen ook. Ook de lokale politiek heeft haar zomerreces afgesloten. Al draait ook tijdens vakanties de wereld door. Enkele ontwikkelingen op een rij.

Participatie!
Op 11 juli diende de PGP een motie in waarin wij pleiten voor een goed participatiebeleid. Wanneer hebben onze burgers op welke manier invloed. En wanneer niet. De coalitiepartijen vonden dit onzin en stemden onze motie weg. Het CDA steunde ons wel. Gelukkig vraagt onze gemeente steeds vaker om de mening van inwoners. Doe vooral mee. A. Inspraak vergroening vier pleinen en centrumgebied Valkenburg: Klik.
B. Waar kunnen we (tijdelijke) woningen bouwen, de kaart komt 4 september online: Klik
C. Koplopers gezocht voor Valkenburg Oost: Klik

En ondertussen blijft de PGP zich inzetten voor betere en duidelijkere afspraken hierover.

Wateroverlast
En weer zorgde een hoosbui voor wateroverlast in onze gemeente op 25 augustus. De brandweer is op verschillende plekken aan het helpen met leegpompen en ook mensen zelf zijn aan de slag met pompen. Tijdens de laatste vergadering voor de zomervakantie stelde de PGP vragen over de afvoer van regenwater en kreeg daarop het volgende antwoord (in blauw), zie afbeelding. Wij blijven dit onder de aandacht brengen van onze wethouders, er moet iets gebeuren, dat is duidelijk! (Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.)
 

Ophef over Behoud Ziekenhuis in Heerlen

Ook PGP deelt deze zorgen met het oog op vergrijzing en een toch al kwetsbare gezondheid van inwoners in Zuid Limburg. Valkenburg aan de Geul ligt tussen Maastricht en Heerlen in. Beiden zijn goed bereikbaar via een korte autorit of met openbaar vervoer, dit geldt minder voor Sittard. Heeft u de petitie al getekend? Meer informatie: Klik

Gemengd bestuur voor een betere afspiegeling maatschappij

Eind juli werd op een beeld van Stiena Ruypers onthuld voor het gemeentehuis. Samen met een vrouw in Oostzaan de eerste vrouwelijke wethouders van Nederland. In de Limburger stond een kritisch artikel over de vertegenwoordiging van vrouwen in ons gemeentebestuur. Een geluid dat wij ook regelmatig laten horen: Klik.  

De Progressieve Groene Partij zal zich ook de komende tijd sterk blijven maken voor een socialer groener en duurzamer Valkenburg aan de Geul ?. Vragen of ideeën? Laat het ons weten via info@pgpvalkenburg.nl. 

Meer nieuws