Daan Prevoo beëdigd als burgemeester

Gisteravond werd in een speciale raadsvergadering – in het bijzijn van commissaris van de Koning ofwel de Gouverneur Theo Bovens – Daan Prevoo geïnstalleerd als burgemeester van Valkenburg aan de Geul. Een louter formele ceremonie, want het Koninlijk Besluit was al medio maart gevallen. Maar toch een bijzondere bijeenkomst.  

Daan Prevoo werd achtereenvolgens toegesproken door Wim Weerts (raadslid en plaatsvervangend voorzitter van de raad) namens de gemeenteraad , door Carlo Vankan (Wethouder en eerste loco-burgemeester) namens het college van B&W en door Gouverneur Bovens. Deze laatste nam hem ook de gelofte af.

Daarna hing Daan Prevoo zichzelf de ambtsketting om en sprak voor het eerst de gemeente Valkenburg aan de Geul toe. In zijn toespraak vertelde hij over zijn band met Valkenburg aan de Geul en hoe hij als burgemeester te werk wilt gaan.

Na de formele raadsvergadering sprak elke fractie kort met Daan Prevoo.

Namens de PGP overhandigden wij hem een cadeau. En niet iets om vast te pakken, wij gaven hem een ervaring cadeau, een ervaring om Valkenburg aan de Geul samen met zijn familie beter te leren kennen. Namelijk een Elisabeth’s Mystery, een City Game van Mystery House Valkenburg.

De PGP wenst Daan Prevoo veel succes en plezier in zijn nieuwe functie en wij kijken uit naar een fijne samenwerking met hem.

Bekijk de volledige vergadering via deze YouTube: