Breng uw stem uit!

Breng uw stem uit! Zo luidt de eerste alinea van de PGP-flyer die de komende periode door uw brievenbus zult ontvangen. “Om gelijk met de deur in huis te vallen: wij vinden het heel belangrijk dat u gaat stemmen. Als het vooral maar op de PGP is, denkt u misschien? Wij maken er geen geheim van: graag. Maar heel eerlijk; dat u gaat stemmen vinden wij het allerbelangrijkst.”

Ook onze burgemeester Jan Schrijen is opgevallen dat de opkomst vier jaar geleden niet zo hoog was, slechts 57% van de kiesgerechtigden bracht hun stem uit. Deze week richt hij zich in een handgeschreven brief aan alle kiezers van Valkenburg aan de Geul. In zijn brief refereert hij dat stemrecht niet overal in de wereld vanzelfsprekend is.  Hiermee haalde hij zelfs het provinciale nieuws op L1. Deze handgeschreven brief zal samen met de kieslijst huis-aan-huis gepost worden.

Op woensdag 21 maart zijn gemeenteraadsverkiezingen. In onze gemeente doen zes politieke partijen mee. Naast de PGP zijn dat landelijke partijen D66, VVD en CDA en lokale partijen AB en VSP . Er zijn 17 raadszetels te verdelen.

Wilt u meer lezen over het programma van de PGP, lees dan hier verder.