Bijeenkomst Samenwerkend Kind Centrum Berg

door | jan 24, 2024 | Achtergrondartikel, Nieuws

Op OBS Berg stond woensdag 24 januari in het teken van de nieuwbouwplannen voor het Samenwerkend Kind Centrum. In de ochtend en middag waren de plannen al gepresenteerd aan de werknemers en scholieren en hun ouders. In de avond waren de omwonenden en geïnteresseerden aan de beurt.  Namens de PGP was raadslid Pat-Jos Huisman aanwezig. 

Voor meer informatie en meedenken over het Samenwerkend Kind Centrum in Berg en Terblijt zie:

Er werd aan de hand van een presentatie uitgelegd wat de nieuwbouw betekent voor de samenwerking tussen de school, bibliotheek en buitenschoolse opvang. Het doel is om een veilige, leerzame omgeving te creëren voor kinderen die hun creativiteit bevordert. 

Het schoolgebouw wordt naast het huidige gebouw gebouwd. Hierdoor hoeft er geen tijdelijke huisvesting gerealiseerd te worden en kunnen de leerlingen overstappen naar het nieuwe gebouw zodra het af is. Door deze nieuwe plek is de route naar het gebouw toe anders. Het verkeer zal nu over de Bossgaet moeten rijden om bij de school te komen. Ook de verkeerssituatie op de Langenakker zal hierdoor veranderen. 

Het gebouw is door meerdere ingangen toegankelijk. Een ingang voor de bibliotheek, een ingang voor de onderbouw, op de begane grond, een ingang voor de buitenschoolse opvang op de begane grond en een ingang voor de bovenbouw middels een trap naar de eerste verdieping.  

Na de presentatie was er de mogelijkheid om dieper op bepaalde aspecten van het nieuwe plan in te gaan. Er waren 3 klaslokalen met elke een apart onderwerp. Er waren ambtenaren aanwezig en er stond beeldmateriaal. Ook was er de mogelijkheid om een suggestie of opmerking op een briefje achter te laten.     

Lokaal 1: Ontwerp nieuwbouw SKC Berg. 
Prachtig ontwerp met veel natuurlijke materialen. Het schoolgebouw is vormgegeven alsof het een rijtje huisjes is zodat het niet afsteekt naast de bestaande bebouwing. Het wordt wel hoger dan de omliggende huizen en daar was niet iedereen even blij mee. 

Lokaal 2: Verkeer en parkeren rondom het SKC Berg. 
In dit lokaal stonden de meeste mensen. Er waren vele zorgen rondom de nieuwe verkeerssituatie. De plannen om een verkeersveilige situatie te creëren rondom de school waren nog niet helemaal rond. Daar gaat de komende tijd naar gekeken worden. 

Lokaal 3: Herinrichting terrein huidige schoolgebouw na sloop. 
Het nieuwe schoolplein wordt een stuk kleiner dan het huidige. Maar op de plek van de huidige school komt een groot gemeenschappelijk, groen, plein dat voor iedereen toegankelijk is. De bomen die op het gehele terrein staan worden zoveel mogelijk behouden. 

Hieronder staan een aantal foto’s van de bijeenkomst. 

 

Meer nieuws