8 maart Internationale Vrouwendag

door | mrt 9, 2022 | Nieuws

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Voor ons als Progressieve Groene Partij een goed moment om vrouwen in Valkenburg in het zonnetje te zetten. Dit hebben we gedaan door koektrommels te bezorgen bij verzorgingstehuizen, een klooster, het gemeentehuis en bij basisscholen.

Vrouwen staan vandaag in het middelpunt. Als Progressieve Groene Partij (PGP) willen we dat iedereen mee kan doen. Dat er voor iedereen plek is in onze samenleving.

Er is in de afgelopen 100 jaar al veel veranderd. Vrouwen mogen stemmen en zelf gekozen worden. Vrouwen hoeven niet meer te stoppen met werken als ze trouwen of moeder worden. Er zijn voorbehoedsmiddelen om een zwangerschap te voorkomen. Toch zijn we er nog niet.

 

Denk aan geweld tegen vrouwen. Gebrek aan toegang tot educatie en gezondheidszorg. Ongelijke salarissen en een oneerlijke verdeling van zorgtaken. Hierdoor krijgen vrouwen niet altijd de kans zich te ontwikkelen zoals ze zouden willen.

 

Gelijke behandeling, gelijke kansen. Dat is wat we willen. Het is belangrijk om hier aandacht voor te blijven vragen. Daarom zet de PGP de vrouwen vandaag in het zonnetje.

Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie:

Meer nieuws