3 keer op pad met Pat-Jos en Hilde

door | apr 23, 2022 | Nieuws

Deze week gingen Pat-Jos Huisman en Hilde Baaij drie keer samen op stap. Op dinsdag hielpen ze een paar uur in de Blindentuin Zuid-Limburg van Esther Crombag in Berg. Op donderdag plakten ze steentjes op de social sofa in de Polfermolen in Valkenburg. En op vrijdag liepen ze samen de Keutenberg op om de locatie te bekijken waarover een raadsvoorstel geschreven is. Een korte weergave van de drie activiteiten in woord en beeld. 

1. Na een winterstop was dit weer de eerste keer dat we weer hielpen in de Blindentuin. We haalden onkruid weg tussen de planten en op de paden en groeven de houten sokkel voor een nieuw beeld in. Een soort Egyptische kat is het.

2. Hilde plakte in 2021 ook al mee aan de social sofa Vrede Vrijheid Valkenburg die tegenover de Vredesvlam bij de Barbarakerk geplaatst is. Inmiddels is er begonnen aan een tweede bank over de Geul. Lieflijk en verwoestend. Samen werkten we aan een mergelstroom.

3. Op de commissievergadering van maandag 25 april staat een raadsvoorstel over het bouwen van een vakantiewoning in een veldschuur op de Keutenberg. Het klinkt als een mooi en duurzaam plan, maar wat is de realiteit? Pat-Jos en Hilde besloten ter plekke polshoogte te nemen. De schuur is geen schuur te noemen, er staan amper nog een paar halve muren overeind. En in gesprek met omwonenden bleek dat de meeste bewoners van de berg bezwaar hebben gemaakt. Hier zal nog stevig over gesproken gaan worden. Wij zijn in elke geval nog niet enthousiast. Een nuttig bezoek dus.

Meer nieuws