25 juni 14.00 uur staan we pal voor sluiting van Tihange 2

Alle partijen van de Valkenburgse gemeenteraad namen in februari 2016 een motie aan om hun wens kenbaar te maken aan België, dat de kerncentrale Tihange 2 dichtgaat. En om aan de Nederlandse overheid te vragen, zolang deze kerncentrale nog werkt, Zuid-Limburg beter voor te bereiden op een kernramp.

Inmiddels hebben zo’n 80 lokale overheden in de Euregio Maas-Rijn zich uitgesproken voor sluiting van Tihange. In juni riep ook de meerderheid van de Tweede kamer op tot sluiting van deze kerncentrale. Om dit geluid kracht bij te zetten, maken we op zondag 25 juni 2017 met duizenden mensen uit Nederland, Duitsland en België een ketting. Dwars door ons heuvelland, tussen Aken en Tihange, via Maastricht.

De PGP doet mee. U kunt een raam-affiche afhalen bij onze fractieleden of wethouder. En wilt u daar -met ons- staan, meld u dan aan bij 25juni@wisenederland.nl.

Meer informatie vind u op www.wisenederland/25juni.

En natuurlijk leest u op deze website, als in de buurt een informatiebijeenkomst gehouden wordt, waar u alle nieuws en risico’s kunt beluisteren en bespreken.