Tiny Forest Het Imbos aangeplant

In juni 2019 kreeg ons raadslid Hilde Baaij het bericht dat zij uit de ruim 160 aanmeldingen was gekozen om samen met 19 andere particulieren deel te nemen aan het project ‘Tiny Forest in eigen tuin’. Een dichtbeplant bosje met inheemse bomen en struiken ter grootte van 100m2. Raoul en Hilde besloten – in overleg met de familie van de toen zeer recent overleden Tjaart Imbos – om dit kleine inheemse bosje Het Imbos te noemen. Op hun blog is het wel en wee te volgen.

In oktober hebben met name de steunfractieleden Dinant en Doeke, maar ook Ruud en Colette geholpen in de voorbereiding. Sjouwen en graven. En ondertussen heeft Doeke als lid van Archeo Werkgroep Valkenburg allerlei schatten in de bodem gevonden, die erop wijzen dat er lang geleden een huisje heeft gestaan op de locatie van het bosje.

Op 10 november was het de grote plantdag. Ook hierbij stak een deel van de steunfractie de handen uit de mouwen. Remy en partner Marie-Hélène, Pat-Jos, Jeanine met kinderen, Dinant en partner AnneMargreet, Colette, Ruud en natuurlijk Raoul en Hilde met hun drie kinderen. Hieronder een korte impressie met film en foto.

In de week erna werd een dikke laag houtsnippers en blad gelegd tussen de nieuwe aanplant, het pad verder aangelegd en poortjes gemaakt van wilgentakken.

En nu is het afwachten hoe het groeit en bloeit en welke dieren er daadwerkelijk hun toevlucht gaan nemen. Meer weten? Stuur een berichtje naar hildebaaij@gmail.com .

Het Imbos