Terugblik 2019

Ook dit jaar blikt PGP Valkenburg aan de Geul kort terug op haar politieke jaar.

2019 kende hoogtepunten. We hesen de regenboogvlag, kinderen uit gezinnen met lage inkomens krijgen nu hun hele zwemdiploma vergoed, het gemeentehuis kreeg energielabel A en ballonnen en plastic confetti mogen niet langer de lucht in. Maar in 2019 verloren we ook onze steunfractievoorzitter en oudgediende Tjaart Imbos, een dieptepunt.

PGP vroeg onder andere aandacht voor overlast scooters, voor gelijke behandeling bij parkeervergunningen en geluidsoverlast A79.

PGP prikte ook dit jaar zwerfafval en dankzij onze wethouder Remy Meijers doen we mee aan Nederland Schoon. Een paar van ons zijn nog steeds betrokken bij het taalcafe dat verhuisde naar de bibliotheek. Met NL Doet hebben we de bloemetjes buiten gezet bij Valkenheim. In de tuin van Hilde Baaij werd een Tiny Forest geplant en Hub en Mieke Aussems vertegenwoordigden ons in de klimaatmars. Colette Rasenberg stelde haar huis open met de Duurzame Huizenroute. En tussendoor leerden wij bij via discussieavonden, workshops en studie.

Ook in 2020 gaan wij door met onze positieve politiek, samen op pad voor een sociaal, groen en duurzaam Valkenburg aan de Geul!

Iedereen een goed 2020 toegewenst ? !