PGP draagt haar steentje bij aan Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. De viering van de Internationale Vrouwendag verschilt per land. In Italië mogen vrouwen gratis of met korting musea bezoeken. In Rusland is het zelfs een officiële vrije dag als eerbetoon aan vrouwen en krijgen vrouwen cadeautjes.

In Nederland wordt het gevierd door acties te voeren en aandacht te vragen voor de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. In 1912 werd voor het eerst Internationale Vrouwendag in Nederland gevierd. Destijds stond deze dag in het teken van het Algemeen Kiesrecht.

Helaas is in de huidige tijd nog steeds sprake van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo verdienen vrouwen in Nederland gemiddeld 23% minder dan mannen. Een paar feiten over vrouwen:

50% van de wereldbevolking is vrouw.
66% van al het werk wordt gedaan door vrouwen.
10% van het wereldinkomen wordt verdiend door vrouwen.
1% van alle bezittingen is van vrouwen.
5% van alle regeringsleiders op de wereld is vrouw.
75% van alle armen op de wereld is vrouw.
66% van alle analfabeten op de wereld is vrouw.
75% van alle vluchtelingen op de wereld is vrouw.
38% van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is vrouw.

Dit jaar is het thema ‘invloed met impact’. Een thema dat positiviteit moet uitstralen. Dat is een thema waar wij wel wat mee kunnen. Als politieke partij proberen wij in ons handelen altijd een positieve instelling te hebben. Dat houdt in dat we openstaan voor alle mensen, ideeën en inzichten. In de raadzaal houden we het bij de inhoud en denken we constructief mee. We grappen wel eens dat we eigenlijk ‘de Positieve Groene Partij’ heten.

De blije stenen actie. Misschien heb je ze wel al eens zien liggen: vrolijk geverfde stenen. Als ware het paaseieren worden deze ‘blije stenen’ door creatievelingen verstopt. Het vinden van deze mooie stenen zorgt voor een glimlach bij de vinder. Alsof er een schat is gevonden.
Een aantal steunfractieleden van de PGP is de afgelopen tijd creatief bezig geweest. Stenen zijn gezocht in het bos, gewassen en beschilderd in het thema vrouwendag. Stuk voor stuk zijn de stenen omgetoverd tot ware kunstwerkjes met positieve teksten, vrolijke kleuren en mooie schilderingen.

Voor de vinder. Als je een steen vindt met de naam PGP, dan heeft onze actie jou bereikt. We hopen dat we voor een glimlach hebben gezorgd. Je mag de steen een mooi plekje in huis geven of verstoppen voor een ander om te vinden. Dan zorgen we samen voor een rimpeleffect van blijdschap.