Ruud Engels

Ik ga voor: 

 • Meer bomen en beter beheer van het bestaande groen.
 • Meer onderhoud van wegen en paden.
 • Gemeente, bedrijven en particulieren zo duurzaam mogelijk.
 • Betere communicatie, duidelijk door eenvoud.
 • Bescherming bevolking tegen dreigende gevaren.

  Burgerlid SOB en nr. 6 op de lijst 2022

  Ik woon in het centrum van Valkenburg. Afgelopen zomer is mijn woning aan de Walravenstraat ondergelopen en daarom woon ik op dit moment elders in Valkenburg. Ik ben ongehuwd en heb geen kinderen. Ik ben jaren werkzaam bij het Stella Maris College in Meerssen en Valkenburg geweest en nu gepensioneerd. Sinds kort heb ik een hond, met hem wandel ik heel wat in onze mooie gemeente. Als vrijwilliger ben ik betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse Stella Maris Cabaret. Tevens begeleid ik jongerenreizen van Global Exploration naar ontwikkelingslanden.

  Ik vind dat politiek een zaak is van ons allemaal en dat iedereen daar een deel aan moet bijdragen, zodat ook alle stromingen zijn vertegenwoordigd. Ik hoop te bereiken dat meer mensen zich meer betrokken voelen bij de politiek en minder negatief commentaar geven. Ik ben begonnen als burgerlid voor de commissie EFTR in januari 2018, maar ben in maart 2019 op mijn verzoek overgestapt naar de commissie SOB toen daar een plek vrijkwam. Deze onderwerpen liggen mij meer. 

  Mijn hobby’s zijn reizen, langeafstandswandelingen en decorbouw en natuurlijk politiek.

  Meer zien en horen van Ruud? Klik hier onder op de linkjes. 

  Ruud nam deel aan een televisie-uitzending van Human over de Watersnood 2021. De titel luidde ‘ Hoe houden we het droog’ . Bekijk de aflevering hier.

  In de podcast Klimaatschade vertelt Ruud Engels over alles kwijtraken. Beluister de aflevering hier.