Remy Meijers

Ik ga voor:

 • Behoud van de leefbaarheid in de kernen. Dat heb ik de afgelopen 4 jaar ondersteund door zelfsturing stevig te stimuleren, waardoor nu in Limburg wordt gesproken van het “model Valkenburg” op dit gebied.
 • De energietransitie waar heel Nederland aan onderworpen wordt. Dat wordt een zware maar wel mooie opgave die inzet zal vereisen van zowel gemeente, bedrijven als individuele inwoners. Maar samen kan ons dat lukken en tot een prachtig resultaat leiden.
 • Een goed functionerende gemeentelijk apparaat, ten dienste aan de burgers. Jaren van stevige bezuinigingen hebben gezorgd voor efficiency, maar ook voor gaten in de dienstverlening. Denk maar aan communicatie. Die kan veel beter.
 • En o ja, van Valkenburg de groenste en schoonste gemeente van Nederland maken! We hebben al speciale zwerfafvalprojecten opgezet, maar ook dat is pas het begin: we gaan nu voor 0% rotzooi in de natuur. Opruimen is zo simpel!

   Voorzitter 

   Ik woon helemaal aan het eind van de Plenkertstraat in Valkenburg. Ik ben getrouwd met Marie-Hélène en heb 3 jongvolwassen dochters, die alledrie al uit huis zijn. Als vrijwilliger ben ik actief voor het reanimatienetwerk Valkenburg, ondersteun ik Valkenburg Sprokkelt en de lokale afdeling van de Fietsersbond. 

   Van 2012 tot 2022 ben ik namens de PGP wethouder geweest in opeenvolgende colleges. In die tijd heb ik een grote verscheidenheid aan portefeuilles gehad. Waaronder Financiën, Zelfsturing, Monumenten en Archeologie. De laatste vier jaar richtte ik me vooral op het Sociaal Domein en op Duurzaamheid.

   In 2021 heb ik besloten me niet meer beschikbaar te stellen voor een nieuwe periode als wethouder, want het is weliswaar “de mooiste hondenbaan ter wereld”, het zijn wel tropenjaren geweest. 

   In 2022 daarom uit de politiek gestapt en in dienst getreden bij Stantec, als adviseur in de energietransitie. Nu kan ik dus andere gemeenten adviseren hoe dat het beste aan te pakken.

   Toen mij echter werd gevraagd om voorzitter te worden van de PGP kon ik moeilijk weigeren. De partij die ik mede heb opgericht, gaat me aan het hart en heeft mij als wethouder altijd bijzonder goed gesteund. Dus nu ondersteun ik op mijn beurt graag deze partij. Bovendien is het een prachtige club mensen bij elkaar. Het is een voorrecht om van zo’n positief gezelschap voorzitter te mogen zijn. 

   Ik richt me als voorzitter vooral op het goed houden van alle relaties binnen en buiten de partij en zal uiteraard samen met de rest van het bestuur de route naar de verkiezingen van 2026 opzetten en begeleiden. Daarnaast zullen we ook onze buitenparlementaire activiteiten goed faciliteren. Want de PGP onderscheidt zich ten opzichte van veel andere partijen door het hele jaar door – en niet alleen in verkiezingstijd – activiteiten en evenementen te organiseren die in het verlengde liggen van onze doelstellingen sociaal, groen en duurzaam. 

   Volg mij op social media