PGP neemt deel aan de Valkenburg Sprokkelt Challenge

Onder de naam Valkenburg Sprokkelt heeft een groep individuele zwerfvuilrapers zich verzamelt op Facebook. Hun doel is samen Valkenburg aan de Geul schoon te houden. Door hier meer bekendheid aan te geven, hoopt men dat meer mensen afval oprapen en weggooien en dat uiteindelijk minder mensen hun troep laten vallen waar ze lopen of rijden. Want zwerfvuil trekt zwerfvuil aan.

PGP hoopt dat uiteindelijk de wetgeving zo verandert dat zwerfvuil minder vanzelfsprekend is. Dat ook blikjes en petflesjes statiegeld krijgen. Dat fabrikanten verantwoordelijkheid moeten nemen om hun verpakkingsmateriaal te reduceren. Maar tot die tijd gaan wij voor voorlichting en helpen ook zelf met opruimen. 

Momenteel loopt er een uitdaging. De Valkenburg Sprokkelt Challenge. Deze luidt als volgt:

Bij deze dagen we je uit:
1. Raap 10 stukken zwerfafval op (sprokkelen)
2. Maak een foto van je verzameling (creatief zijn mag!)
3. Post de foto op Facebook
4. Kopieer dit bericht, tag 5 vrienden en daag ze uit hetzelfde te doen! (tag @valkenburgsprokkelt)
Help zo mee Gemeente Valkenburg aan de Geul en omstreken en de hele wereld nog schoner te maken.
Dinsdag 23 juni ging een aantal PGP leden ook aan de slag. Colette, Klaas, Dinant, Anne-Margreet, Doeke, Ruud, Pat-Jos en Hilde ruimden die ochtend op rond de ingangen van Ravensbos, de op- en afritten en rotonde rond De Valkenburg en Beekstraat en de directe omgeving. Veel glas, plastic en blik. Maar ook een fietstas, schoen en een fietspomppatroon. En afgesloten met een drankje. Nuttig en gezellig.
Zoals het hoort bij deze challenge hebben wij ook anderen opgeroepen mee te doen. Namelijk de vier andere gemeenteraadsfracties. CDA reageerde al heel snel dat zij deze handschoen oprapen, top! Een fotoimpressie van onze sprokkeltocht staat hieronder.