Marlieke Baggermans

Ik ga voor

 • Meer ontmoetingsplekken voor jong en oud.
 • Een veilige, groene en prettige leefomgeving voor iedereen.
 • Meer waardering voor burgerinitiatieven.
 • Wij samen vormen de maatschappij en iedereen telt mee.
 • Onze gemeente schoon en afvalvrij te houden door regelmatig afval te sprokkelen.

  Burgerlid SOB en nr. 4 op de lijst 2022

  Mijn naam is Marlieke Baggermans en sinds 2010 woon ik in het prachtige Sibbe. Voor de liefde verhuisd, maar intussen ook verliefd geworden op het mooie Limburg. Samen met mijn man Bart heb ik drie kinderen. Ik ben geboren en getogen in Roosendaal waar ik in de kinderopvang werkzaam was. Vanaf mijn 15e jaar ben ik leiding geweest binnen de scouting voor kinderen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking.

  Op de school van mijn kinderen in Sibbe draag ik graag mijn steentje bij als leesmoeder. Ook was ik overblijfkracht. Twee jaar ben ik actief geweest als bestuurslid voor KVW ofwel Kindervakantiewerk. Het organiseren en meedenken in teamverband vind ik erg leuk om te doen. Zo vind ik het ook geweldig om activiteiten voor te bereiden en uit te voeren binnen jeugdwerk voor de kinderen van Sibbe-IJzeren. Sinds kort ben ik ook aangesloten bij het kernoverleg Sibbe-IJzeren. Op deze manier hoop ik de kern mooier en leefbaarder te maken. Samen met deze groep vrijwilligers zorgen we voor gezelligheid binnen de kern en zetten wij ideeën in gang.

  Mijn hobby is fotograferen. Veel foto’ s die door de PGP gebruikt worden, zijn door mij gemaakt. En ik ben ook graag buiten in de natuur te vinden met mijn gezin.

  Sinds 2020 ben ik lid van de steunfractie van de Progressieve Groene Partij. Sinds de zomer van 2021 ben ik burgerlid van de commissie SOB. Ik vind dit erg interessant en stel graag kritische vragen over de raadsvoorstellen die langskomen. Zo heb ik mij verdiept in de gangenstelsels die met name in mijn kern Sibbe voor veel vragen zorgen. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan meer duidelijkheid hierover. Het bestuur van de PGP vroeg mij of ik eventueel ook opensta voor het raadslidmaatschap na de verkiezingen in maart 2022. Zo ben ik op plaats 4 terecht gekomen.