Jeanine Pluijmaekers

Ik ga voor

 • Grotere solidariteit binnen onze gemeente.
 • Een kleinere footprint voor iedereen ofwel zuiniger omgaan met onze aarde. 

  Bestuurslid

  Samen met mijn vriend Ruud en onze zoons Jonas (2014) en Nils (2016) woon ik bijna tegenover het gemeentehuis. In een heerlijk huis gebouwd door mijn overgrootvader. Nu bewoond door de vierde (en vijfde) generatie van onze familie. Als huisarts (te Heerlen) heb ik de mooiste baan van de wereld waarin ik veel geconfronteerd word met de ongelijkheden van onze maatschappij. Hier met kunst- en vliegwerk oplossingen voor vinden behoort tot een van de dagelijkse uitdagingen.

  In mijn beperkte vrije tijd ben ik graag bezig in onze tuin en aan het wandelen, hardlopen en fietsen. Wat is het toch een genot om in deze gemeente met haar prachtige omgeving te wonen!

  Recent hebben we ons huis verbouwd met het oog op verduurzaming. Hierin zie ik een van de grootste uitdagingen voor de toekomst. Hoe houden we ieders huis warm en droog. Maar vooral: hoe houden we dit voor iedereen betaalbaar

  Door middel van een actief lidmaatschap (denk ook aan de zwerfvuilacties) en een bestuursfunctie voor de Progressieve Groene Partij probeer ik op kleine schaal een steentje bij te dragen aan een mooiere en toekomstbestendige wereld.