Hub Aussems

Ik ga voor:

 • lokale armoedebestrijding en optimaliseren gelijke kansen voor iedereen.
 • Jongeren binden aan onze gemeente.

   Bestuurslid (penningmeester) en steunfractielid

   Ik ben getrouwd met Mieke van de Beek. Vader van 2 dochters, Silvie (Almere) en Laura (Ortenburg Niederbayern Dld). En trotse opa van Simon en Maarten, Amira en Larissa. Tot voor kort woonde ik in Vilt, begin 2021 zijn wij verhuisd naar de Groene Loper in Maastricht.

   Ik heb meer dan 40 jaar gewerkt bij Sappi (voorheen KNP) Maastricht in de techniek. Van Wandelvereniging Vilt was ik tot juni 2016 meer dan 12 jaar voorzitter (wandelen is gelijk mijn hobby) en ik zet me daar nog steeds voor in. Bij toneelvereniging de Vriendenkring Vilt werk ik mee aan decors voor voorstellingen. Ben bestuurslid en penningmeester van de Stichting Platform Wereldburgerschap Valkenburg aan de Geul; mijn functie is vacant af april 2022 . In opzet van Taalcafé Valkenburg aan de Geul, ontmoetingsplek voor nieuwe Nederlanders en inwoners van onze gemeente, vervulde  ik een voortrekkersrol.

   Solidariteit met burgers reikt voor mij verder dan onze gemeentegrenzen en de landsgrenzen. Stichting Seva Sangam Nederland , waar ik voorzitter van ben, maakt het al meer dan 40 jaar mogelijk dat kansloze en kansarme meisjes in Zuid India naar school kunnen en zich kunnen onttrekken aan de armoede. De stichting werft fondsen bij voornamelijk particulieren en draait sinds dit jaar zelfstandig zonder onze steun. Het project is in de laatste fase van afbouw.

   Politiek actief ben ik ook al lang. Ik ben lid van de PVDA sinds 1984. Bij de afdeling Valkenburg aan de Geul maak ik deel uit van het bestuur in functie van penningmeester en die functie heb ik nu ook binnen de Progressieve Groene Partij. Ik ben van 2010-2018 raadslid geweest voor de PvdA en de PGP. Tot mijn verhuizing was ik actief als burgerlid Sociaal Domein.