Coalitie draagt bij aan Blindentuin in Berg

Zaterdag 8 februari 2020 hielpen de coalitiepartijen Algemeen Belang- AB Valkenburg aan de Geul, CDA Valkenburg a/d Geul en PGP Valkenburg aan de Geul op initiatief van onze Pat-Jos Huisman bij de aanleg van de Blindentuin Zuid – Limburg in Berg en Terblijt. Op deze manier wilden de partijen ook buiten de raadszaal samenwerken en hun steentje bijdragen aan een mooiere, groenere, betere Gemeente Valkenburg aan de Geul🍀.

Esther Crombag richt een gedeelte van haar tuin in als blindentuin. Een blindentuin is een tuin waar mensen die niet, of slecht, kunnen zien de tuin op andere manieren kunnen beleven. Denk hierbij aan ruiken, horen en voelen. Sinds haar elfde levensjaar is Esther volledig blind. Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed stel ogen, laat staan zónder. Ooit heeft ze in Engeland mogen ervaren wat een tuin voor blinden is en nu wil ze deze ervaring delen. Want je kunt veel meer dan dat je op het eerste gezicht ziet.

Het was een intensieve maar zeer voldane ochtend! Met 11 personen hebben we hard gewerkt, een sleuf graven in een grond vol stenen en kiezels en vervolgens hierin de beukenhaag aangeplant. Gelukkig scheen de zon! Tussen het spitten door was het gezellig en waren er diepgaande gesprekken in de hangstoelen. De Plus van de familie Kaumans verzorgde koffie, broodjes en vlaai.

TV Valkenburg en L1 waren ook aanwezig om deze vrijwilligersdag vast te leggen.

Voor het bericht van TV Valkenburg klik.

Voor het filmpje van L1 klik.

En hier is onze eigen fotoreportage.