Progressieve Groene Partij
Valkenburg aan de Geul

Home » Partijleden » Dinant Kamphuis (voorzitter, burgerlid SD)

Dinant Kamphuis (voorzitter, burgerlid SD)

Voorzitter en commissielid SD

Steenstraat 11
Valkenburg


0630305395
Mail naar Dinant Kamphuis (voorzitter, burgerlid SD)

Ik ga voor:

  • Faciliteren dat er een positief ondernemersklimaat is. Dit zorgt voor werkgelegenheid. Kunnen werken is m.i. belangrijk voor mensen om positief en met plezier deel te kunnen nemen aan de maatschappij. En voor wie dat (even) niet kan, is het belangrijk dat er voorzieningen zijn, die voorkomen dat iemand afhaakt.
  • Mogelijkheden om te sporten. Primair is het goed voor je gezondheid om te bewegen. Daarnaast leert het je (in geval je aan wedstrijdsport doet) om te kunnen gaan met teleurstelling en/of na gedane inspanning succes te vieren.
  • Goede en voor iedereen betaalbare cultuurvoorzieningen. Een bibliotheek voor een goed boek, een theater voor muziek en dans en een gemeenschapshuis voor de ontmoeting met andere mensen, zijn belangrijk voor ontspanning en geestelijk welzijn.
  • Groen groen blijft en liever nog extra dat grijs groen wordt; wat is er belangrijker dan gewoon lekker kunnen genieten van de natuur.

Wie ben ik?

Ruim twee jaar geleden ben ik met mijn vrouw Anne Margreet verhuisd naar Valkenburg. Na Sittard, Heerlen, Spaubeek en Elsloo was het onze wens om na 35 jaar Zuid Limburg eens in ‘het echte heuvelland’ te gaan wonen. En iedere dag zeggen we het weer: Valkenburg is top. Vriendelijke mensen, een prachtige natuur en uitstekende verbindingen.

Vorig jaar heb ik het besluit genomen om te stoppen met werken. Het sein voor mijn collega Jami Fulmer, dochter van, om te vragen of ik me niet zou willen inzetten voor de PGP. Politiek had wel mijn belangstelling, maar ik heb nooit eerder de ambitie gehad om hier actief iets in te doen. Nu had ik in ieder geval de tijd en dus kennis gemaakt met de PGP mensen. Aardige mensen, midden in de maatschappij, positief en inspirerend.

Een mens is tot heel wat in staat.

Nooit te oud om nieuwe ervaringen op te doen dacht ik en samenwerken met mensen die positief willen werken aan een maatschappelijk doel is altijd leuk. Kortom een entree in een voor mij nieuwe wereld, die van de gemeentepolitiek.

En de eerste ervaringen zijn positief. In essentie is het natuurlijk ook gewoon mensenwerk. En dat vind ik het leukste wat er is. Ben professioneel altijd met heel veel plezier werkzaam geweest op het terrein Human Resources en als vrijwilliger binnen de volleybalsport, zowel bestuurlijk, organisatorisch en op het terrein van teambegeleiding.

 

Wat wil ik?

Een mens is tot heel wat in staat. Daarvoor zijn er (tenminste) twee randvoorwaarden. Het eerste is dat je moet doen wat je plezier oplevert. Dat lijkt eenvoudig, maar mijn werkervaring leert vaak anders. Mensen maken keuzes voor geld, status of verwachtingen van anderen, maar helaas lang niet altijd voor wat ze zelf drijft.
Het tweede is dat je moet geloven dat jij er toe doet en een verschil kunt maken. Helaas zie ik nog teveel mensen die sceptisch zijn over hun eigen mogelijkheden en zeker op hoe ze invloed kunnen hebben op politiek bestuur. ‘Waarom zou ik mijn mening geven?’. ‘Naar ons wordt toch niet geluisterd.’. ‘Ze zitten er voor hun eigen belang.’. Ik vind het leuk als ik mensen kan laten inzien dat het ook anders kan en ze daar een stukje bij op weg te helpen.

Wist je dat?

Toen ik 10 jaar was, ging ik voor het eerst naar het buitenland op vakantie. Naar de Moezel in Luxemburg. Verder dan het huis van mijn opa en oma in Friesland en Twente was ik als Drents jongetje nog niet geweest. Dus de magie was groot; bij Visé zag ik voor het eerst ‘ bergen en rotsen ‘. En nog steeds kan ik – als wandelaar en racefietser – enorm genieten van het unieke landschap in Zuid Limburg. Ik wens dat iedereen. Nog heel veel jaren. Laten we er dus zuinig op zijn!


De website van PGP Valkenburg aan de Geul is gebouwd door vrijwilligers, met behulp van openbare software. De informatie op deze site mag vrij gedeeld worden volgens een Creative Commons licentie.

Volg PGP op:

PGP, copyright 2018. | Privacy statement | ANBI Status