Progressieve Groene Partij
Valkenburg aan de Geul

Wie zijn wij


Met ingang van 1 januari 2018 is onze gemeente een lokale politieke partij rijker. De PGP ofwel voluit de Progressieve Groene Partij. Tot in 2017 was de PGP een samenwerkingsverband van PPGV, Groen Links en PvdA. Vanaf 2018 is de binding met deze drie partijen opgeheven. De PGP gaat door als puur lokale partij. Wie zich bij de PGP wil aansluiten, hoeft dus geen lid te zijn van een van de drie genoemde partijen.

Op 21 maart 2018 heeft de PGP meegedaan met de gemeenteraadsverkiezingen. Van de geldige 8490 uitgebrachte stemmen zijn er 1217 naar de PGP gegaan en dit leverde 3 zetels op. Remy Meijers, Corry Fulmer en Hilde Baaij zijn op 29 maart 2018 beëdigd als raadslid. Op 16 mei 2018 is Remy Meijers geïnstalleerd als wethouder Duurzaamheid en Sociaal Domein. Op 4 juni 2018 is Pat-Jos Huisman beëdigd als derde raadslid van de PGP-fractie.

De PGP fractie wordt ondersteund door een aantal commissieleden en steunfractieleden: Klaas Spoelstra, Doeke Krikke, Harm Kornegoor, Hub Aussems, Paul de Jong, Jeanine Pluijmaekers en Nelly Kuijs. Sinds begin 2020 is Hanneke Baars de voorzitter van de steunfractie.

Ons bestuur bestaat momenteel uit Klaas Spoelstra (vz/secretaris), Hub Aussems (penningmeester), Nelly Kuijs en Pat-Jos Huisman.

Alle actieve PGP’ers stellen zich hieronder voor.

Klik hier voor de kandidatenlijst van de verkiezingen van 21 maart 2018 jl.

De website van PGP Valkenburg aan de Geul is gebouwd door vrijwilligers, met behulp van openbare software. De informatie op deze site mag vrij gedeeld worden volgens een Creative Commons licentie.

Volg PGP op:

PGP, copyright 2018. | [popup_trigger id=”1232″ tag=”span”]Privacy statement[/popup_trigger] | ANBI Status